Предоставяни услуги от МВР › Предоставяни услуги по направление „Частна охранителна дейност“

 

 

Приемане на уведомление за сключване или прекратяване на трудов договор между лице, получило лиценз за извършване на частна охранителна дейност, и служител от неговия специализиран персонал


 

За да заявите услугата е необходимо да сте се регистрирали като потребител ("Регистриране на потребителски профил") на Портала за електронни административни услуги на МВР (ПЕАУ) и да сте изпълнили вход в портала ("Вход в портала") с КЕП, съдържащ ЕИК/БУЛСТАТ на юридическото лице-лицензиран по ЧОД субект.

Уведомление за услугата може да подадете, като в началната страница на портала изберете меню „Услуги“ > По направление на дейност „Частна охранителна дейност“ > Приемане на уведомление за сключване или прекратяване на трудов договор между лице, получило лиценз за извършване на частна охранителна дейност, и служител от неговия специализиран персонал и натиснете бутон Заяви услугата.

За да заявите услугата е необходимо да използвате регистриран към профила Ви професионален КЕП (за юридически лица, лица упражняващи свободни професии и еднолични търговци), издаден на лицензирания по ЧОД субект и съдържащ неговия ЕИК/БУЛСТАТ. В случай че за заявяване на услугите използвате регистриран към профила Ви персонален КЕП (който не съдържа ЕИК/БУЛСТАТ), порталът извежда уведомително съобщение и не Ви допуска до попълване на електронна форма за заявяване на услугата.

При използване на професионален КЕП, Порталът отваря електронна форма за попълване на уведомление за избраната услуга, като зарежда автоматично идентификатора на юридическото лице (ЕИК/БУЛСТАТ от КЕП) - получател на услугата и наименованието, вкл. правната форма на юридическото лице от ТРРЮЛНЦ/Регистър БУЛСТАТ.